Kaloriglass

 

Den här glassen är fantastisk, på alla sätt! Den är lätt att göra och kräver ingen glassmaskin utan håller sig underbart krämig ändå. Den är väldigt rik på bland annat vitamin A, vitamin B12, vitamin E, folat, vitamin K, vitamin D, selen och jod. Den är dessutom en väldigt lätt och bra källa till kalorier för mig som behöver alla kalorier jag kan få. En sats innehåller nämligen nästan 2000 kcal. Dessutom är den ju otroligt god och jag har hittills inte bjudit någon som inte har blivit förvånad över hur god den är, på sina endast fyra ingredienser. 

 

  • 1 sats
  • 12 rumstempererade äggulor (200-250 g)
  • 100 g ghee (ca 1 dl, hemmagjord eller utan tillsatser)
  • 2-3 msk honung (oupphettad och utan tillsatser)
  • 0.5 tsk vaniljpulver
Vi använder oss av uteslutande ekologiska ingredienser. 

Börja med att smälta ghee på låg värme, ställ den sedan åt sidan. Separera därefter äggulorna från äggvitorna (spara gärna äggvitorna och använd till nöt- och fröbrödet som kommer att komma upp här på bloggen inom kort. Vispade äggvitor gör dessutom en supergod pizzabotten, vars recept också är på väg. Du kan med fördel frysa in vitorna i en glasburk, se bara till att lämna lite plats i toppen). Vispa sedan ihop äggulorna med honung och droppa försiktigt i ghee samtidigt som du vispar. Det är viktigt att inte hälla i gheen för snabbt för då kan glassen skära sig. Blanda till sist i vaniljpulvret, häll upp glassen i en form och låt den stå i frysen några timmar innan servering.För variation kan du smaksätta glassen efter dina önskemål och jag kommer dessutom framöver komplettera det här blogginlägget med smakvariationer jag gillar.
 
 
Frika
Kommentarer
Anonym säger:

Mums, så gott det ser ut :) Naturligast är oftast godast. Jätte fint illustrerat är det också ;) Kameran levererar och ffa med dej och Fredrik bakom <3 <3 <3 Kram Moderjord

Svar: Tack mamma! Ja, den där kameran alltså! <3
Fredrika Essgärde-Wass

2016-05-16 | 15:38:57
Fanny säger:

MEN GUD va gott!!
Detta ska jag testa! Vad handlar man ghee? Eller vad är det gjort av om man vill göra själv?

Kram Fanny :)

Svar: :D Kung Markatta har en variant, annars är det väldigt lätt att göra själv. Jag ska faktiskt göra nytt idag och fota så det lär dyka upp ett inlägg senast imorgon! Ghee är 100% mjölkfett och görs av smör. Jag kastar in smöret i en kastrull i ugnen på 60 grader i ca 1 timme eller tills smöret har skiktat sig så att det på botten ligger en vit massa (mjölksocker och mjölkprotein. Det kan även bli en vit hinna på toppen) och resten är en gul, helt klar olja (som är ghee!). Skopa bort eventuell hinna på toppen och häll sedan väldigt försiktigt av oljan, alltså gheen, i en glasburk eller annan behållare. Se till att inte få med något av den vita massan på botten. Vi förvarar gheen i kylen där den stelnar, men den kan också förvaras i rumstemperatur och kan då stå sig flera månader :)
Hoppas ni gillar glassen! :D Kram!
Fredrika Essgärde-Wass

2016-05-16 | 16:23:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: