Frikas Mockarutor


Mockarutor, kärleksmums, snoddas. Kärt barn har många namn och denna härliga chokladkaka är definitivt inget undantag. Sambon, som fyllde 25 igår, ville inte bjuda på tårta utan beställde mockarutor. Med min begränsade diet är det minst sagt svårt att efterlikna en storfavorit, men inga utmaningar är för stora så mockarutor på Frika-vis it is! Jag har finslipat på det här receptet ett tag och har nu hittat den smak, konsistens och stadga jag vill ha i kakan, utefter de råvaror som ingår i min diet. 

 
  • Botten, 1 plåt 
  • 6 dl ekologiskt kokosmjöl
  • 8 msk ekologisk kakao
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl ekologisk smakfri kokosolja
  • 1 dl ekologisk ghee (hemmagjord eller utan tillsatser)
  • 1 dl ekologisk honung
  • 5 dl ekologisk kokosmjölk
  • 10 ekologiska ägg
  • 2 tsk ekologisk äppelcidervinäger
  • Glasyr
  • 25-30 ekologiska dadlar
  • 4 msk ekologisk kakao
  • 0.5-1 dl ekologisk smakfri kokosolja
  • Ekologiska kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Värm försiktigt kokosolja, ghee, honung och kokosmjölk i en kastrull under omrörning tills alla ingredienser är flytande. Blanda kokosmjöl, kakao, vaniljpulver och bikarbonat i en bunke. Tillsätt sedan blandningen från kastrullen och blanda allt. Knäck i äggen, tillsätt äppelcidervinägern och rör om ordentligt. Bred ut smeten på en ugnsplåt beklädd med bakplåtspapper. Använd med fördel en slickepott för att få ut smeten jämt över plåten. Grädda i ugnen i ca 20 min och låt sedan svalna. 

Mixa dadlar, kakao och kokosolja till en jämn smet. Bred försiktigt ut glasyren på kakan, strö över önskad mängd kokosflingor och skär kakan i bitar. 

Frika

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: