Svartvinbärsgelé


 
Igår var sambon sugen på köttbullar och rotmos, så det fick det bli. Men man kan ju inte äta köttbullar och rotmos utan svartvinbärsgelé, varpå jag ställde mig och kokade egen ekologisk, sockerfri svarvinbärsgelé. Den blev så god och mycket fylligare och syrligare än den man köper i livsmedelsbutiken :)
  • 2 dl ekologiska svarta vinbär
  • 2 dl vatten
  • 1 msk ekologisk honung
  • 1 gelatinblad (Det finns ekologisk gelatin men vi hade konventionell kvar och jag har ännu inte snubblat över ekologisk. Det finns även agar som är ett veganvänligt alternativ)
Koka upp vinbär och vatten i en kastrull. Låt koka under omrörning tills ungefär halva mängden vätska har kokat bort. Lägg gelatinbladet i lite vatten, tillsätt därefter honung i kastrullen och låt blandningen småputtra några minuter under omrörning. Ta av kastrullen från plattan, tillsätt gelatinbladet som nu har mjuknat och rör om ordentligt. Häll därefter över blandningen i en liten glasburk. Låt den stelna i kylen i några timmar innan servering. 

 
 
 
Köttbullar på nötfärs, ägg, chili, gul lök, ingefära, färsk basilika, örtsalt och peppar. Rotmos på potatis, morot, kålrot, örtsalt och peppar. Sås gjord på mandelmjölk och steksky och på tallriken även gurka, snackpaprika och hemmagjord svartvinbärsgelé. Allt ekologiskt såklart :D 

Frika
Kommentarer
Suzanne Essgärde Tornstierna säger:

Å så gott det ser ut :) Imponerad! <3

Svar: Tack mamma :D ♥
Fredrika Essgärde-Wass

2014-03-02 | 20:34:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: