Majonnäs


Idag gjorde vi egen majonäs här hemma. Superlätt! :) 
  • 1 ekologisk äggula
  • 1 dl ekologisk olivolja
  • 1 tsk ekologisk äppelcidervinäger
  • 1 tsk ekologisk dijonsenap (hemmagjord eller utan tillsatser)
  • 1 krm salt
Vispa äggula, äppelcidervinäger, dijonsenap och salt lätt. Tillsätt lite olivolja i taget och vispa till en krämig konsistens. Tillsätter du för mycket olivolja i taget finns det risk att majonnäsen skiktar sig. Häll upp majonnäsen i en söt burk och förvara i kylen :) 

 
Frika
Kommentarer
suzanne essgärde tornstierna säger:

Du börjar bli en fullfjädrad ekologisk kock :) <3

Svar: Haha jag är illa tvungen när jag inte tål något annat ;) Ne, jag tycker det är jätteroligt och jag är lyckligt lottad som äter riktig, giftfri mat varje dag :D
Fredrika Essgärde-Wass

2014-03-09 | 21:41:52
suzanne essgärde tornstierna säger:

Bra jobbat :) <3

2014-03-09 | 22:15:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: