Kidneybiffar med svart quinoa & spenat- & äppelröra

 
 
Idag blev det en supergod köttfri middag här hemma. Receptet på den enormt goda spenat- och äppelröran har jag fått från min näringsterapeut. 
  • Kidneybiffar, 8 st
  • 2 burkar ekologiska kidneybönor
  • 2 ekologiska ägg
  • 0.5 dl ekologiska chiafrön
  • 0.5 dl ekologiskt majsmjöl 
  • ½ kruka ekologisk färsk basilika
  • 1 ekologisk gul lök
  • 1 ekologisk chili
  • 1 msk ekologisk dijonsenap utan tillsatser
  • Kryddor: Örtsalt, peppar, gurkmeja, spiskummin
  • Ekologisk olivolja eller ekologisk kokosolja till stekning
Blanda ägg och chiafrön i en liten skål. Skölj bönorna och mixa dem till en slät smet. Hacka lök, chili och basilika och blanda ned i smeten. Tillsätt senap, majsmjöl, kryddor och sist ägg- och chiafröblandningen och rör om ordentligt. Värm olja i en stekpanna och klicka därefter ner smeten till biffar. Stek biffarna på båda sidor tills de blivit fasta och fått fin färg. 

  • Spenat- & Äppelröra, 4 pers
  • 1 ekologisk gul lök
  • 2 ekologiska vitlöksklyftor
  • 1 ekologiskt äpple
  • 250 gram ekologisk spenat (färsk eller fryst, hel eller hackad) 
  • 1 dl ekologisk kokoskräm eller en kyld burk ekologisk kokosmjölk/kokosgrädde
  • Kryddor: Salt och peppar
  • Ekologisk olivolja eller ekologisk kokosolja till stekning
Hacka lök och vitlök. Skär äpple i tärningar. Fräs lök, vitlök och äpple i lite olja. Vänd ned spenaten. Stek under under omrörning. Har du ingen färdig kokoskräm, separera det översta skiktet kokoskräm från kokosvattnet i en kyld burk kokosmjölk/kokosgrädde. Tillsätt kokoskrämen och smaka av med salt och peppar. 

Servera med svart quinoa.

Frika
Kommentarer
suzanne essgärde tornstierna säger:

Så härligt att se min underbara dotter laga och äta så fin och nyttigt mat. Ser fantastisk gott ut. Duktig du är <3

Svar: Tack mamma, min kropp har verkligen lärt sig att uppskatta bra mat ♥ Röran skulle du nog älska lika mycket som jag, så den måste du göra. Annars bjuder jag på den nästa gång du hälsar på :D
Fredrika Essgärde-Wass

2014-03-27 | 22:09:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: