ChokladCupcakes med Blåbärsfrosting


 
I fredags kväll gick jag runt med örtfärg i håret i tre timmar och passade då på att baka cupcakes som sedan togs med till våra nyfunna vänner som vi gästade igår. 
  • ChokladCupcakes, 4 stora
  • 4 ekologiska ägg
  • 1.5 dl ekologisk smakfri kokosolja
  • 15 ekologiska dadlar
  • 0.75 dl ekologiskt kokosmjöl
  • 3 msk ekologisk kakao
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg fluffigt. Mixa dadlar, smält kokosoljan och tillsätt tillsammans med övriga ingredienser i äggsmeten. Vispa alla ingredienser. Häll smeten i formar och grädda i ugn i ca 30 min. 
  • Blåbärsfrosting
  • 10 gram ekologiska blåbär
  • 2-3 msk ekologisk kokoskräm eller en kyld burk ekologisk kokosmjölk/kokosgrädde
  • 0.5 tsk ekologisk honung
  • 1 krm ekologiskt vaniljpulver
Har du ingen färdig kokoskräm, separera det översta skiktet kokoskräm från kokosvattnet i en kyld burk kokosmjölk/kokosgrädde. Vispa alla ingredienser hårt och stryk sedan ut blandningen över dina färdiggräddade, avsvalnade cupcakes. Dekorera med ekologiska kakaonibs. 

Frika

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: