Bakpotatis med Skink- & Äppelröra


När jag besökte Eat ekoaffären hittade jag även ekologiska bakpotatisar och ekologisk rödlök i lösvikt (i vår by finns det endast ekologisk rödlök i storpack) som fick komma att bli ingredienser i dagens supergoda middag. Det enda negativa är att jag inte har hittat någon sockerfri (eller helt tillsatsfri för den delen, men jag är osäker på om det ens existerar) skinka. Änglamarks alrökta skinka som vi använde oss av innehåller glukossirap, något jag inte får äta. Dock är det en väldigt liten mängd så vi resonerar som så att skinka kan vara okej någon gång ibland. Jag hade dock helt klart gärna sett ett annat alternativ.

  • 4 ekologiska bakpotatisar
  • 400 gram ekologisk skinka 
  • 1 ekologiskt äpple
  • ½ ekologisk rödlök
  • 1 burk ekologisk kokosgrädde/kokosmjölk
  • 3 msk ekologisk majonnäs (hemmagjord eller utan tillsatser)
  • 1 tsk ekologisk curry
  • 1 krm ekologiskt örtsalt
  • Ekologisk olivolja eller ekologisk kokosolja till stekning
Ställ kokosgrädden/kokosmjölken i kylen och sätt ugnen på 200 grader. Skrubba rent potatisarna lätt och skär två snitt i varje så att det bildar ett kors. Låt dem bakas i ugnen i ca 60 minuter. Tärna skinka, äpple och hacka lök. Bryn i lite olja. När kokosgrädden/kokosmjölken är ordentligt kyld, avlägsna och använd det översta tjocka lagret. Blanda med majonäs, curry och örtsalt. Vänd ned skinka, äpple och rödlök i blandningen och rör om. Öppna potatisarna, lägg i röran och njut :D 

Frika

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: