Köttfärssås med Morotspasta & Ärtskott


Dagens middag :)

Köttfärssåsen består av nötfärs, krossade tomater, champinjoner, gul lök, vitlök, färsk basilika samt torkade kryddor som chilipulver, paprikapulver, ingefärspulver, timjan och örtsalt. Den serverades tillsammans med skalad morot och ärtskott. Allt ekologiskt såklart!

 
Frika

ChokladCupcakes med Blåbärsfrosting


 
I fredags kväll gick jag runt med örtfärg i håret i tre timmar och passade då på att baka cupcakes som sedan togs med till våra nyfunna vänner som vi gästade igår. 
  • ChokladCupcakes, 4 stora
  • 4 ekologiska ägg
  • 1.5 dl ekologisk smakfri kokosolja
  • 15 ekologiska dadlar
  • 0.75 dl ekologiskt kokosmjöl
  • 3 msk ekologisk kakao
  • 1 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 0.5 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg fluffigt. Mixa dadlar, smält kokosoljan och tillsätt tillsammans med övriga ingredienser i äggsmeten. Vispa alla ingredienser. Häll smeten i formar och grädda i ugn i ca 30 min. 
  • Blåbärsfrosting
  • 10 gram ekologiska blåbär
  • 2-3 msk ekologisk kokoskräm eller en kyld burk ekologisk kokosmjölk/kokosgrädde
  • 0.5 tsk ekologisk honung
  • 1 krm ekologiskt vaniljpulver
Har du ingen färdig kokoskräm, separera det översta skiktet kokoskräm från kokosvattnet i en kyld burk kokosmjölk/kokosgrädde. Vispa alla ingredienser hårt och stryk sedan ut blandningen över dina färdiggräddade, avsvalnade cupcakes. Dekorera med ekologiska kakaonibs. 

Frika

Kidneybiffar med svart quinoa & spenat- & äppelröra

 
 
Idag blev det en supergod köttfri middag här hemma. Receptet på den enormt goda spenat- och äppelröran har jag fått från min näringsterapeut. 
  • Kidneybiffar, 8 st
  • 2 burkar ekologiska kidneybönor
  • 2 ekologiska ägg
  • 0.5 dl ekologiska chiafrön
  • 0.5 dl ekologiskt majsmjöl 
  • ½ kruka ekologisk färsk basilika
  • 1 ekologisk gul lök
  • 1 ekologisk chili
  • 1 msk ekologisk dijonsenap utan tillsatser
  • Kryddor: Örtsalt, peppar, gurkmeja, spiskummin
  • Ekologisk olivolja eller ekologisk kokosolja till stekning
Blanda ägg och chiafrön i en liten skål. Skölj bönorna och mixa dem till en slät smet. Hacka lök, chili och basilika och blanda ned i smeten. Tillsätt senap, majsmjöl, kryddor och sist ägg- och chiafröblandningen och rör om ordentligt. Värm olja i en stekpanna och klicka därefter ner smeten till biffar. Stek biffarna på båda sidor tills de blivit fasta och fått fin färg. 

  • Spenat- & Äppelröra, 4 pers
  • 1 ekologisk gul lök
  • 2 ekologiska vitlöksklyftor
  • 1 ekologiskt äpple
  • 250 gram ekologisk spenat (färsk eller fryst, hel eller hackad) 
  • 1 dl ekologisk kokoskräm eller en kyld burk ekologisk kokosmjölk/kokosgrädde
  • Kryddor: Salt och peppar
  • Ekologisk olivolja eller ekologisk kokosolja till stekning
Hacka lök och vitlök. Skär äpple i tärningar. Fräs lök, vitlök och äpple i lite olja. Vänd ned spenaten. Stek under under omrörning. Har du ingen färdig kokoskräm, separera det översta skiktet kokoskräm från kokosvattnet i en kyld burk kokosmjölk/kokosgrädde. Tillsätt kokoskrämen och smaka av med salt och peppar. 

Servera med svart quinoa.

Frika