Plastbanta - Skärbräda


När jag fick LIDLs nyhetsbrev till mailen häromdagen såg jag att de idag skulle få in ett set med 6 stycken skärbrädor i bambu, samt ett stativ till, för endast 69.90 kr. Jag och sambon gick därför dit idag. Nu ska de trasiga skärbrädorna i plast äntligen slängas och det känns lite lättare i hjärtat för var plastpryl vi byter ut och därmed bidrar till ett bättre liv. 

Jag vill även tillägga att jag gärna hade velat köpa en FSC-märkt skärbräda, men de pengarna finns inte idag och vi var i starkt behov av nya skärbrädor så i det fallet fick vi prioritera. Det kommer ett mer utförligt inlägg om detta så småningom :) 
Frika

Green Room, Ekologisk Coop-Butik


Bara för några dagar sedan spekulerade sambon och jag i hur bra det vore om Coop som har så mycket ekologiska produkter, började öppna helt ekologiska butiker. Vi hoppades även att det inte skulle dröja så länge innan någon förverkligade idén. Idag fick jag syn på detta, Coop Forum Sisjön i Göteborg öppnar en ekoligsk butik i butiken. Där finns 1 400 ekologiska produkter och, dessutom, cirka 350 olika Fairtrademärkta produkter. Lycka för Sverige! Jag kan knappt bärga mig till det börjar dyka upp fler och jag får chansen att sätta min fot i en liknande butik :D 

Frika

Konventionell mat = Seborroiskt eksem


Sambon min har i många år haft problem med seborroiskt eksem. Det är mjälleksem som sätter sig främst i hårbotten. I perioder har han haft öppna vätskande sår som har varit enormt smärtsamma för honom. Han har provat läkemedel, schampon, salvor och andra produkter. Vissa har dämpat symtomen lite, men de flesta har inte gjort någon skillnad alls. 

För ett tag sedan så insåg vi dock att problemen med sambons hårbotten hade minskat markant. Det kliade inte så mycket längre och såren var nästan helt borta. Jag funderade på vad det kunde bero på, hade vi bytt ut någon hårvårdsprodukt? Nej, allt var ju som vanligt. Den enda förändringen var att vi inte längre endast åt konventionell mat utan hade bytt ut mycket till ekologiskt. Kunde det verkligen bero på det? Det lät lite tvivelaktigt tyckte en del. På vilket sätt skulle ekologisk mat kunna ta bort seborroiskt eksem? Men ju mer mat vi bytte ut till ekologiskt, desto bättre mådde sambons hårbotten.

Jag tvivlar dock inte längre utan är helt säker på att det är något i den konventionella maten som utlöser sambons seborroiska eksem. Häromveckan påpekade sambon nämligen att han plötsligt över natten hade fått klåda igen. Jag kom då på att vi dagen innan hade ätit konventionell tacos hos vännerna. Häromdagen kom klådan igen, plötsligt över en natt. Jag frågade sambon vad han hade ätit dagen innan varpå han berättade att han hade blivit bjuden på konventionell soppa på jobbet. 

Man kan vara laktosintolerant, mjölkallergiker, glutenintollerant och nötallergiker, men kan man vara allergisk mot konventionell mat? Uppenbarligen, för det är precis vad min sambo är! 
 
Frika