SM Guld & Köttfärslimpa


Igår var vi iväg till Västerås, sambon, vännen och jag. Där fann vi min yngsta storebror och hans sambo samt min äldsta storebror som jag inte har träffat på evigheter. I Bombardier Arena i Västerås ägde Wushu SM rum och i Sanshou tävlade min bror. Två matcher gick han innan han kunde titulera sig som Svensk Mästare i Sanshou B-klass herrar -65 och det var en stolt lillasyster som stod och skrek på läktaren. Igår var en underbar dag :D 

Idag var också en jättehärlig dag. Mamma som bor i Skara men som jobbar i Stockholm två dagar i veckan just nu var här och åt middag ikväll. Jag gjorde baconinlindad köttfärslimpa fylld med gul lök och soltorkade tomater. Till det serverades ungsbakade rotfruktsstrips och sallad. Såhär gjorde jag:
  • 400 gram ekologisk nötfärs
  • 2 paket ekologisk bacon
  • 1 ekologiskt ägg
  • 1 ekologisk gul lök
  • 1 paket ekologiska soltorkade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 "tumme" ekologisk ingefära
  • 2 ekologiska morötter
  • 2 ekologiska palsternackor
  • 5 ekologiska fasta potatisar
  • 5 ekologiska rödbetor
  • ½ ekologisk gurka
  • 1 ekologisk snackpaprika
  • 1 paket ekologiska körsbärstomater
  • ½ honungsmelon
  • Kryddor: ekologiskt örtsalt, peppar, paprikakrydda, cayennepeppar, ekologisk timjan
  • Ekologisk olivolja
Riv vitlök och ingefära och blanda med köttfärs och ägg. Tillsätt örtsalt, peppar, paprikakrydda och cayennepeppar och blanda. Hacka och stek löken i olivolja. Platta ut köttfärsen till en rektangel och lägg den stekta löken och de soltorkade tomaterna längst med mitten på rektangeln. Rulla ihop köttfärsen till en limpa och linda in den i bacon. Lägg den i en ungsfast form och strö över lite timjan. Skala och skär stavar av morötterna, palsternackan, potatisarna och rödbetorna och lägg i formen. Häll lite olivolja över rotfrukterna och krydda med örtsalt. Tillaga i ugnen i 45 - 60 min på 225 grader. Servera med gurka, snackpaprika, körsbärstomater och honungsmelon. 





 
Frika
Kommentarer
suzanne essgärde tornstierna säger:

Så underbart gott! Får du gärna göra om <3

Svar: Det gör jag gärna :D Fast kanske lite tråkigt att få samma mat varje gång du kommer ;) ♥
Fredrika Essgärde-Wass

2014-02-24 | 23:20:18
suzanne essgärde tornstierna säger:

Fast jag hinner ju äta en massa annat på en vecka också ;) <3

Svar: Haha sant, men kan ju ändå vara roligt med lite variation ;) <3
Fredrika Essgärde-Wass

2014-02-24 | 23:42:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: