Kroppstvätt


Jag är en av dem som sysslar med No 'Poo som har applicerat metoden på hela kroppen. Jag tvättar inte längre kroppen med Family Fresh duschcreme eller underlivet med Lactacyd intimtvål då de helt enkelt innehåller "Poo".

Så vad tvättar jag kroppen med då?
Mestadels vatten faktiskt. Vatten gör rent kroppen utan att torka ut den allt för mycket. Om jag är väldigt svettig så använder jag mig av en olivoljetvål som endast innehåller förtvålad ekologisk kallpressad jungfruolivolja. Till underlivet använder jag mig bara av vatten och kokosolja (finns att köpa i de flesta livsmedelsbutiker eller på hälsokostbutik). Kokosolja kan användas till otroligt mycket, förutom intimtvätt kan den användas till matlagning, bakning, sminkborttagning, hårinpackning, hudkräm, massageolja, att olja in träskärbrädor med och till och med som glidmedel (passar dock inte tillsammans med latex). Jag fullkomligt älskar kokosoljan! Samtidigt som kokosoljan tillsammans med vattnet tvättar rent så återfuktar den även underlivet och man behöver inte oroa sig för de pH-förändingar som vanligt tvål ger. 

Många tycker nog att det låter konstigt och kanske rent utav äckligt att inte tvätta sig med tvål, men faktum är att man aldrig blir speciellt smutsig på kroppen. Det lilla smuts som blir fungerar alldeles utmärkt att tvätta bort med vatten. Tvål tvättar bort för mycket då det även tar bort kroppens naturliga skydd. De flesta vet faktiskt inte hur deras egna kroppar egentligen luktar eftersom att de hela tiden tvättar bort det naturliga skyddet som faktiskt är en del av kroppen.
Vet du hur du luktar? :)

 
Frika
Kommentarer
Dea säger:

Jag luktar tacokrydda när jag är riktigt svettig ;P inte så fresh.

2015-06-13 | 14:12:53
Alice säger:

Vet du hur det är med förtvålade oljor, är det okej att använda eller har förtvålningen typ gjort något med oljan?

2016-06-14 | 21:26:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: