♥ Alla Hjärtans Dag ♥
 
Idag när sambon kl 19.45, trött och förkyld kom hem från jobbet så överraskade jag honom med två små paket. Det runda innehöll två olika sorters praliner och det platta innehöll boken John Bauer - En konstnär och hans sagovärld. Folktro är en gemensam fascination och då sambon som sysslar med 3D nu utför flera projekt om just folktro så passade boken ypperligt. John Bauer är dessutom en stor inspirationskälla. Nedan ser ni sambons senaste bild och den första i folktro-serien. Klicka på bilden för att komma till hans hemsida :)

 
Till de första pralinerna, de till vänster, blandade jag en halv burk ekologiskt jordnötssmör med 1,5 dl ekologiskt mandelmjöl. Med två skedar formade jag smeten till små kulor som sedan fick stå i kylen en stund för att senare doppas i ekologisk mörk choklad (Detta ingår inte i min nya diet)När chokladen hade stelnat dekorerades pralinerna med ekologisk kakao.

De andra pralinerna, de till höger var lite krångligare att göra, men oj så goda. Först gjorde jag egen mandelmassa av 2 dl ekologiskt mandelmjöl, 1 msk ekologisk honung, 1 krm ekologiskt vaniljpulver och 1,5 tsk vatten som fick stå i kylen en stund. Sedan rev jag mandelmassan över en plåt och gräddade i ugnen på 175 grader i några minuter, tills den rivna mandelmassan fick färg och blev krispig. Därefter värmde jag 2 msk ekologisk honung och blandade med mandelkrispen för att sedan låta blandningen svalna i kylen. Jag formade det sedan till små kulor som doppades i ekologisk mörk choklad (Detta ingår inte i min nya diet)
 


 
Frika

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: